PRUBSN ASAS LINK

PRUBSN ASAS LINK

Product terbaru dari Prudential BSN Takaful adalah PruBSN ASAS LINK. Ia merupakan product yang berkaitan dengan pelaburan (Investment Link Products – ILP). Apa bestnya products ASASLINK nie?..

FLEXIBLE – ya, anda boleh memilih untuk menentukan untuk mendapatkan perlindungan yang ideal, berpatutan dan mudah. Apa yang penting adalah plan ini dapat membantu anda memenuhi keperluan perlindungan seperti :


  • Perlindungan Penggantian Pendapatan ( Income Replacement) disebabkan kematian atau hilang upaya
  • Perlindungan Perubatan (Medical) akibat penyakit atau kemalangan
  • Hibah dan Pengurusan Harta Pusaka
  • Perlindungan Penyakit Kritikal untuk menampung perbelanjaan kehidupan. Sebab biasanya dah sakit kritikal tak boleh nak bekerja dan mungkin akan kehilangan pekerjaan dan sumber pendapatan.
  • Perlindungan kemalangan (kematian atau lumpun kekal)
  • Peluang pelaburan dalam dana takaful.


Product Asas link terbahagi kepada 2 jenis iaitu

 

SENARAI MANFAAT PRUBSN ASASLINK

1. Kematian + Total Permanent Disable 

Manfaat ini akan membayar pampasan sekali gus kepada peserta sekiranya berlaku kematian atau lumpuh kekal keseluruhan (TPD). Sekiranya berlaku kematian, pampasan akan diberikan kepada waris dan sekiranya berlaku TPD, pampasan akan diberikan kepada peserta. Sekiranya peserta tidak mampu untuk menguruskan pengeluaran duit pampasan untuk kegunaan diri dan waris, boleh lantik waris untuk bantu buat pengeluaran 

2. Medical Card Health Protector

Manfaat yang menawarkan pembayaran balik bil perubatan tanpa Had Tahunan dan juga Had Seumur Hidup sekiranya anda dimasukkan ke hospital. Terdapat beberapa pakej yang anda boleh pilih. Sila klik PAKEJ KAD PERUBATAN untuk penjelasan lanjut.

3. Crisis Protector

Manfaat ini akan membayar pampasan sekali gus sekiranya peserta disahkan mengidap salah satu dari 43 jenis penyakit kritikal. Terdapat juga 4 jenis penyakit kritikal iaitu cancer akan dapat pampasan sekiranya berlaku pada early stage. Sila hubungi 019-323 2121 untuk maklumat lanjut mengenai early stage cancer nie.

4. Accidental Medical Protector

Manfaat ini akan menanggung kos rawatan hospital disebabkan oleh kemalangan. Kemalangan bukan hanya kemalangan jalan raya. Apa2 kecederaan yang akibat sesuatu yang tidak disengajakan adalah kemalangan. Termasuk bersukan, atau ketika berada di rumah.

5. Accidental Income Protector

Manfaat ini menawarkan pendapatan gantian sekiranya peserta mengalami hilang upaya menyeluruh sementara atau separa hilang upaya menyeluruh sementara. Kira macam elaun MC (Cuti Sakit) akibat dari kemalangan. Cuma, penentuan sama ada Temporary Total Disable dengan Temporary Partial Disable, bergantung kepada pengesahan Doktor yang merawat.

6. Accidental Protector Plus

Manfaat ini menawarkan pampasan sekali gus sekiranya berlaku kematian atau lumpuh kekal keseluruhan akibat kemalangan. So, kalau client ada amik manfaat ni, sekiranya kematian atau TPD akibat kemalangan, akan dapat pampasan No. 1 dan juga No. 6

7. Simpanan dan Pulangan Pelaburan

Plan ini adalah plan yang berasaskan pelaburan, dan ada sebahagian caruman akan dilaburkan dalam dana takaful. Akan tetapi, jumlah nilai tunai yang akan diperolehi bergantung kepada prestasi semasa pasaran dan tidak dijamin. Sebab ianya adalah pelaburan. Mungkin akan dapat lebih dan ada juga kemungkinan dapat lebih rendah. Ini amat penting untuk anda faham.

%d bloggers like this: