Perniagaan Insurans & Takaful

Kenapa perlu buat bisness?

1) Islam memang menggalakkan kita berniaga. Nabi Muhammad S.A.W pun pernah berniaga dengan jayanya.Oleh itu berniaga sendiri adalah sebaik-baik pekerjaan yang boleh kita lakukaan bagi mencari rezeki yang halal untuk diri sendiri dan keluarga.

2) Pendapatan tiada had dan yang paling penting, kita sendiri boleh tentukan berapa pendapatan bulanan & bonus yang kita nak dapat.

3) Kerja susah payah untuk diri sendiri dan keluarga,

4) Kalau kita tengok kebanyakkan org2 yg senang di sekeliling kita adalah org yg buat bisnes. So, untuk berjaya mcm mereka, perlu lakukan apa yang mereka buat!.

Kenapa Bisnes Perancangan kewangan (Takaful/Unit Trust/Medical Card)?

1) Membantu sesama umat selain mendapat keuntungan material.

2) Modal minima. Hanya RM300 shj utk ambil lesen.Selainnya modal untuk travel,parking,makan dan minum sahaja (eh semua bisnes pun ada modal tu kan…)

3) Tidak perlu membeli barang atau menyediakan tmpt menyimpan stok barang.

4) Hanya perlu membawa kertas,pen dan borang.

5) Risiko rendah – tidak perlu membuat pinjaman perniagaan sampai beratus ribu ringgit.

6) Tidak perlu mengharap subsidi atau bantuan kerajaan atau bank untuk memulakan perniagaan sendiri.

7) Potensi pendapatan yang lumayan dan pendapatan pasif. Mcm mana tu?…boleh lihat di sini –¬†Potensi Pendapatan

8) Peluang untuk melancong keluar negara secara PERCUMA

Kenapa Dengan Prudential

1) Syarikat yang menyediakan perkhidmatan perancangan kewangan seperti insurans, Takaful,unit trust antara yang terbesar dan tertua di Malaysia (85 tahun). Sudah bertapak lebih 160 tahun di dunia.


2) Paling innovatif dalam produk2 kewangan terutamanya insurans dan takaful.

3) Syarikat insurans antarabangsa pertama yang mendapat lesen pengendali Takaful dan bergabung dengan bank milik penuh kerajaan iaitu Bank Simpanan Nasional bagi menubuhkan Prudential BSN Takaful Berhad (PruBSN).

4) PruBSN adalah pengendali Takaful PERTAMA di Malaysia yang mengeluarkan Medical Card berlandaskan syariah.

Call Saya