Jutawan Insurans

Korang pernah dengar tak ejen insurans boleh jadi jutawan? Pak Syed pun macam tak percaya mula mula tau.

Bank slip tu Pak Syed jumpa secara tak sengaja dalam bakul sampah kat bilik boss Pak Syed pada tahun 2011.

 

Pak Syed simpan kertas tu untuk jadikan azam dan semangat untuk jadi millionaire macam boss. 

 

Dia tak pernah cakap pun dia kaya.. ada juta juta dalam akaun dia. Dia dah dress up macam orang kaya tapi muka dia macam takde rupa jutawan pun. dan dia memang tak pernah mention dia jutawan.

 

betul la cakap orang… orang gila tak kan mengaku dia gila. orang kaya takkan mengaku dia kaya. jadi jutawan senyap lagi tenang hidup. tak payah nak kecoh kecoh satu dunia. 

Bisnes insurans boleh jadi jutawan? Betul ke? Macam mana perkiraan / perjalanan nak dapatkan 1 million tu?

 

Simple.. pak syed nampak ada 2 cara:

 

No 1.. kerja sorang-sorang.

 

Korang collect RM1 dari 1,000,000 orang atau

RM10 dari 100,000 orang

atau

RM1,000 dari RM1,000 orang atau RM100 dari 10,000 orang

 

Korang pilih mana satu yang senang bagi korang.

 

Pak Syed takde cable besar.. Hanya mampu jumpa client ciput ciput punya bajet.

Komisyen jual insuran prudential ni average dapat 25%. tapi bukan sekali dapat. korang akan dapat berkali-kali iaitu setiap bulan selama 6 tahun.

 

Katakan korang dapat klien invest 400 sebulan korang akan dapat komisyen rm100 setiap bulan.

 

Bila korang dapat 100 orang klien .. korang akan dapat 100 x 100 = korang dapat income 10,000 setiap bulan

katakanlah korang buat bisnes ni.. korang dapat 1000 orng klien setahun X 10 tahun x RM100 komisen.

 

Dah dapat RM1,000,000 komisyen kan. 

 

Itu belum campur BONUS dan RGB lagi..

 

Jalan kerja dapat 1 million ni korang rasa logik tak?

 

Rakyat malaysia ada berapa juta orang? 38 juta kalau tak silap. Korang kena jual satu produk yang untungnya RM100 setiap bulan x 10,000 pelanggan.

 

Boss pak syed boleh, korang pun mesti boleh..

 

nanti pak share method yang lebih senang dalam next posting..

 

Download Video Cara Buat Duit Dengan Insuran PERCUMA
I agree to have my personal information transfered to AWeber ( more information )
Join over 3.000 visitors who are receiving our newsletter and learn how to optimize your blog for search engines, find free traffic, and monetize your website.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
Call Now ButtonCall Saya
×

Powered by WhatsApp Chat

× Whatsapp Saya