Plan PruBSN Impian adalah satu sub product dalam PruBSN ASAS Link. Plan ini lebih focus kepada account perlindungan dan juga simpanan untuk pendidikan anak-anak.

Antara ciri-ciri utama yang terdapat dalam plan ini adalah..
 
1- Persediaan untuk anak belajar. Plan ini adalah menyediakan simpanan untuk anak belajar. Yang paling penting adalah, sekiranya parent meninggal dunia atau lumpuh kekal keseluruhan atau disahkan menghidap salah satu dari 43 jenis penyakit kritikal, caruman bulanan untuk anak akan jadi percuma.
 
2- Perlindungan Awal – Plan PruBSN Impian boleh dimulakan bermula dalam kandungan lagi. Iaitu seawal 14 minggu kehamilan dan juga lindungi ibu daripada komplikasi kehamilan. 
 
3- Plan yang Komprehensif. Iaitu ia menyeluruh. Cover semua bahagian perlindungan kewangan dan risiko untuk anak dan ibu dengan harga yang berpatutan.
 
4- Plan ini menawarkan flexibility kepada peserta untuk memilih sama ada lebihkan perlindungan atau simpanan atau kedua-duanya sekali. Bergantung kepada kemampuan anda.
 
MANFAAT TAMBAHAN DALAM PLAN PRUBSN IMPIAN
 
 
1- VITAL CARE PLUS

Perlindungan untuk penyakit tertentu bagi kanak2 sehingga anak anda berumur 25 tahun. Sebab masa baby kadang2 kita tengok sihat je, bila semakin besar, baru penyakit akan muncul dan kalau masa tu tiada sebarang protection, sudah tentu akan banyak duit dihabiskan untuk kos rawatan.

2- HEALTH PROTECTOR

Ia ada lah manfaat medical (perubatan) untuk bayar balik semua kos rawatan disebabkan oleh penyakit atau kemalangan. Ia biasa dipanggil sebagai medical card.

3- TAKAFUL SAVER IMPIAN

Simpanan tambahan (bukan dari account perlindungan) untuk anak-anak belajar pada masa akan datang.

4- INFANT SECURE

Manfaat tambahan semasa dalam kehamilan dibawah manfaat Penjagaan Kehamilan dan juga Manfaat Penjagaan Anak.
 
 
Plan PruBSN Impian ini menyediakan persediaan untuk perlindungan kewangan pada setiap peringkat pembesaran anak bermula dari dalam kandungan, hinggalah umur anak 25 tahun.


Sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai plan ini atau sekiranya anda ingin mendapatkan sample quotation, kami sedia membantu.