Peluang KERJAYA sebagai ejen prudential

Nak buat duit sebagai ejen prudential ? Sekarang telah muncul satu perniagaan alaf baru yang cangggih iaitu ejen prudential, tidak menggunakan modal tetapi mendapat keuntungan berlipat kali ganda iaitu ejen prudential insurans dan takaful

PruVenture Manager. Penerangan Paling Lengkap. Langkah Satu Persatu Macam Mana Nak Buat Income 10 Ribu Setiap Bulan

Berapakah yang dikatakan CUKUP untuk duduk rumah yang selesa, kereta yang selesa, beli barang dapur, boleh bayar bil dan hutang setiap bulan tanpa tunggakan, boleh bagi duit elaun untuk mak bapak, boleh pergi berjalan satu famili dan bercuti ke luar negara?

Ada 3 cara yang biasa orang buat untuk tambah income setiap bulan. Yang pertama… buat overtime giler-giler.. siang malam kat tempat kerja.. matahari pun tak nampak, famili pun tak nampak batang hidung kat rumah.

Yang kedua .. bodek boss supaya cepat naik pangkat. Masalahnya tempat nak jadi manager tu terhad. Mungkin ada satu je position manager. Yang nak rebut jawatan dan pangkat manager tu ramai. Lagipun nak kena tunggu manager tu meninggalkan posisi tu barulah ada peluang nak naik pangkat.

Yang ketiga…tukar kerjaya kepada taraf professional seperti doctor. Berapa tahun lagi nak belajar? Larat ke ?

Yang ni semua orang dah tahu. Pelan ni pelan A. Anda lebih expert. Izinkan saya nak kongsikan disini ialah pelan B. Iaitu BERNIAGA atau BISNES

9/10 Rezeki dalam berniaga

Nabi Muhammad s.a.w. bersabda yang bermaksud “Ceburilah kegiatan perniagaan kerana di dalamnya terdapat 9/10 sumber rezeki” – (Al-Tirmizi).

Benar! Tapi nak berniaga apa? Sebelum memulakan apa-apa perniagaan, mari kita tengok beberapa perkara yang kita kena fikir dulu sebelum memulakan perniagaan :

1. Modal

Nak meniaga apa pun perlukan modal. Modal nak berniaga jadi ejen prudential insuran takaful ni cuma RM200 sahaja. Untuk ambik exam dan buat lesen. Lepas tu boleh pakai lesen tu sampai bila bila. Kalau rugi pun.. takkan modal RM200 boleh jadikan anda bankrap? 

2. Produk / Servis

Kenapa pilih produk ejen prudential insurans takaful?

3. Potensi Pelanggan

Masih ramai yang belum ambik lagi insurans nyawa ni. Kenapa ye? Sebab nak yakinkan orang supaya mencarum dalam insuran ni susah. Ramai orang kata susah tapi sebenarnya itu adalah peluang rezeki.

Kalau semua orang tahu produk insurans tu bagus sangat, maka akan ramailah orang berebut rebut nak insurans. Kalau keadaan ini berlaku, ejen insurans tak diperlukan sebab semua orang dah tahu dan dah beli insurans. Maka akan pupus la peluang kerjaya ejen insuran ni. Tapi keadaan ini tidak berlaku. Masih ramai orang tidak ada insurans.

Kalau semua orang tahu produk insurans tu tak bagus. Maka hari ni kita takde orang lansung masuk insurans ni. Dan syarikat insurans ni akan tutup satu persatu. Ejen Prudential pun akan lenyap. Tapi sehingga hari ini, anda ada pernah dengar syarikat insurans tutup sebab rugi?? Takde kan. Makin bertambah adalah kann

4. Potensi keuntungan

5. Peluang Naik Pangkat Jadi Boss

6. Berbaloi ke buat bisnes insurans ni?

MEMILIKI KERETA IDAMAN
MEMILIKI RUMAH IDAMAN
MEMILIKI KONDO MEWAH
INCOME NAIK SETIAP BULAN
AWARDS
RECOGNITION
MELANCONG KE LUAR NEGARA
MENUNAIKAN HAJI DAN UMRAH
MELAHIRKAN LEGASI

Testimoni EJEN YANG BERJAYA

BERTINDAK SEKARANG! JANGAN SIA-SIAKAN PELUANG INI!​

Jadilah Ejen Prudential Insurans & Takaful Yang Berjaya!!