Cara permohonan menjadi sub ejen insurans dan takaful kenderaan (Kereta/Motorsikal)

JOM RENEW INSURANS SAMBIL JANA INCOME


Dah Try Macam macam cara untuk tambah income tapi tak menjadi? JOM RENEW INSURANS & ROADTAX SAMBIL MENJANA INCOME!

Assalamualaikum dan Hi Semua….

Insuran dan roadtax kenderaan anda dah nak m4ti??? Tapi tak jumpa lagi insuran yang murah?

Jangan risau, kami boleh buatkan FREE quotation untuk anda compare. 

Kami di ALMUHAIMIN GROUP boleh bantu anda renew jenis-jenis kenderaan berikut:

1. Kereta Sedan / Hatchback / Coupe / Wagon / Convertible
2. MPV / SUV / Pickup Trak 4×4
3. Van Persendirian / Syarikat
4. Lori A dan C Permit
5. Motosikal cc besar dan kecil

Kami mempunyai panel syarikat insurans / takaful seperti berikut :
1. Zurich Takaful
2. Etiqa Takaful
3. Kurnia / Liberty Insurance
4. Allianz Insurance*

Anda boleh pilih dengan berunding dengan agen kami sama perlukan coverage:
1. Comprehensive / First Party
2. Third Party Fire and Theft
3. Third Party

Anda boleh juga pilih coverage tambahan seperti:
1. Perlindungan cermin retak pecah / Enhanced windscreen protection
2. Perlindungan bencana alam / Special Perils
3. Perlindungan Kemalangan / Personal Accident
4. Ehailing tahunan untuk pemandu grab
5. Unlimited Towing
6. All rider / All driver
 

Kami juga mempunyai panel syarikat insuran / takaful hayat seperti :
1. Prudential Assurance Malaysia Berhad
2. PruBSN Takaful Berhad
3. Takaful Malaysia
4. Takaful Ikhlas


Bagaimana dengan renew insurans dan roadtax boleh membantu menjana income? 

Nak menjana income kena lah berniaga.  Tapi nak berniaga kena ada modal dan pengalaman. Kalau korang dah buntu tak tahu nak buat apa untuk tambah income.. Pak Syed ada satu idea iaitu jadi sub ejen insurans / takaful.
 

Eh.. Amenda tu.. meh tengok video ni sampai habis.. Pak Syed akan share kan dari A sampai Z.. macam mana nak buat duit dengan sub ejen insurans

Modal dia cuma handphone dan internet. Mudah bukan? Kerja dari rumah pun boleh.

Pak Syed membuka peluang perniagaan kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi sub ejen insuran dibawah syarikat ALMUHAIMIN GROUP bersama insurans Kurnia Liberty Insurance, Etiqa General Takaful Berhad, Zurich General Takaful Berhad & Allianz Insurance Berhad.

Sekiranya anda seorang yang amanah dan nak buat extra income, anda sangat dialu-alukan untuk menyertai pasukan kami sebagai sub ejen.

Anda boleh bermula dengan mencari bakal pelanggan yang sangat luas disekeliling anda seperti rakan tempat kerja, jiran rumah, ahli keluarga, rakan sekolah, geng surau, geng jalan-jalan, geng makan, kelab sukan dan persatuan … kami percaya anda boleh mendapat extra income yang banyak dengan menjadi agen insuran under kami walaupun hanya dengan membuat secara part-time. Tak perlu ambik exam.

Apa Faedahnya Jadi Sub Ejen Insuran Ni?

-  Anda dapat komisyen sebanyak 5%  dari harga insuran bagi setiap case yang di issue.
- Anda tidak perlu ke JPJ untuk urusan roadtax, semuanya akan dilakukan oleh kami
- Anda tidak perlu menghantar roadtax kerana kami akan melakukan untuk anda
- Komisyen akan dibayar setiap hari. Tidak ada masalah kena tunggu hujung bulan untuk komisyen.
- Anda tidak perlu pening dengan  CPD Hour
- Takde target. Suka hati anda lah nak buat berapa. Biasanya agen fulltime kena buat 50,000 sales
- Anda tidak perlu mengambil peperiksaan ‘Pre Contract Examination for Insurance Agents‘ (PCE).
- Anda juga tidak memerlukan peperiksaan Takaful Basic Examination (TBE).
- Anda tidak perlu register dengan syarikat insurana / takaful am
- Tidak ada apa-apa bayaran  selain yuran pendaftaran RM50. Yuran ini cuma sekali seumur hidup.
- Selepas disahkan pendaftaran anda terus boleh start berniaga. - Sales support 24jam × 7hari seminggu, kecuali waktu solat & tidur.
- System support. Anda akan diberikan sistem sendiri untuk buat quotation dan issue cover note.
- Insentif bulanan.

Cara Paling Mudah Menjana Pendapatan Pasif Di Malaysia JOM BUAT INCOME RIBU-RIBU Ini adalah website yang anda inginkan & pantas

Dengan teknik ini, anda mampu menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan mudah. Jangan pelik jika anda lihat duit saving anda mencecah 6 angka dalam tempoh setahun.

 

 

Dengan Melakukan Kerja Ini Anda Tidak Perlu:

✅ Tidak perlu mencari dan menaja sesiapa.

✅ Tidak perlu keluarkan modal.

✅ Tidak perlu simpan stok atau beli bahan.

✅ Tidak perlu beli sampul surat dan setem.

✅ Tidak perlu keluar pagi-pagi dengan tergesa-gesa.

✅ Tidak perlu pandai komputer.

 

Syarat Kelayakan:
  • 1. Individu berumur 18 tahun dan ke atas
  • 2. Individu warganegara Malaysia
  • 3. Ada talian Internet.
  • 4. Ada Komputer / Laptop / Smartphone

YURAN/FI
Yuran pendaftaran adalah RM50  (sekali seumur hidup)
 
SOALAN LAZIM
S1. Apakah yang dimaksudkan dengan Sub Ejen Insurans?
  • Program Sub Ejen Insurans adalah sebuah program pemasaran di bawah agensi AlMuhaimin Group yang menggunakan konsep refer dan menikmati ganjaran wang tunai.
 S2. Apakah syarat kelayakan untuk menyertai Program sub ejen insurans?
  • Terbuka kepada individu warganegara Malaysia
  • Berumur 18 tahun ke atas.
  • 3. Ada talian Internet.
  • 4. Ada Komputer/Laptop atau Smartphone
S3. Adakah Program Affiliate ini patuh syariah ?
  • Ada insuran yang patuh syariah seperti Etiqa General Takaful Berhad dan Zurich General Takaful Berhad. 
  • Ada juga insurans konvensional seperti Kurnia Liberty Insurance dan Allianz Insurance Berhad
  • Terpulang kepada anda nak promote insuran yang mana satu.
S4. Berapakah nilai Ganjaran yang ditawarkan kepada sub ejen insurans?
Produk online kami terdiri daripada beberapa jenis produk  iaitu:
 
  • 1. Produk 1 = Motor Insurance / Takaful. Produk bagi pelanggan yang ingin memperbaharui insuran kereta secara online. Jumlah Komisen : 5%
  • 2. Produk 2 = Produk general insurance / takaful seperti travel insurance, home insurance, personal accident. Jumlah Purata Komisen : 12.5%
  •  3. Produk 3 = Pelan insurans / takaful hayat (tak ambik exam). Jumlah Komisen : RM50 sekali dapat
  • 3. Produk 4 = Pelan insurans / takaful hayat (disyaratkan ambik exam PCE, CEILI, TBE). Jumlah Komisen : RM50* dapat setiap bulan x 12 bulan x 6 tahun secara pasif.
 
  • Contoh simulasi bagi komisyen bulanan:
  • Contoh premium insurans kenderaan RM1,000 x 5 % = RM50
  • Anda buat 3 kes sehari : RM50 x 3 = RM150
  • Sebulan : RM150 x 30 hari = RM4,500 Woooww!!!
Komisen sebagai introducer:
  • Sekiranya anda membawa rakan untuk menjadi ejen, kami berikan ganjaran RM25 bagi setiap introducer (anda)
S5. Apa itu beza sub ejen dengan ejen?
  • Sub ejen ialah seseorang individu yang memperolehi komisyen bagi setiap jualan yang berlaku hasil dari aktiviti mereka mempromosikan sesuatu produk kepada orang ramai secara online. Bahasa mudahnya, refer atau share kepada kawan dan rakan rakan. Tak perlu ambik exam, takde target jualan. Kalau tak achive target masih boleh kekal sebagai sub ejen dan tidak akan di terminate.
  • Manakala fulltime ejen adalah ejen professional yang mempunyai sijil professional yang sah seperti PCE, CEILI, TBE dan FIMM. Full time ejen wajib buat training 30 jam setahun dan ada target yang ditetapkan oleh setiap syarikat insurans / takaful. Kalau tak achieve target anda mungkin akan diterminate oleh company insurance.
S6.  Bagaimana saya boleh menjana pendapatan sebagai sub ejen?
  • Sebagai sub ejen perlulah mempromosikan produk insurance seperti insurans kereta, motosikal, travel insurans, fire / fire insurance , medical card, hibah
S7. Berapa komisyen untuk sub ejen ?
  • Komisyen 5% sehingga 12.5% (bergantung kepada jenis produk) *Tertakluk kepada terma dan syarat
S8.  Bagaimana sub ejen  boleh dapat komisyen ?
  • Komisyen anda akan dibayar secara online transfer dalam masa 24jam.
S9. Bagaimana saya ingin menjana lebih banyak income secara lebih serius??
Kami mempunyai skim yang menawarkan elaun dari RM2,000 hingga RM10,000 untuk mereka yang betul betul serius nak jadi fulltime agent. Tempat terhad kepada 10 orang sahaja. Call / whatsapp Pak Syed untuk info lanjut.
 

jana pendapatan tambahan pada bila bila masa dan dimana mana saja

Yuran pendaftaran cuma RM50 sekali seumur hidup. Apa Yang anda dapat lepas daftar?

Anda akan dapat 4 buah ebook panduan lengkap seperti dibawah yang bernilai RM399. Anda juga akan dimasukkan dalam support group. Kami akan ajar anda sampai pandai & dapat jana pendapatan sendiri secara konsisten dalam bisnes insurans ini.

Leave a Reply