Cara permohonan menjadi sub ejen insurans dan takaful kenderaan (Kereta/Motorsikal)


Dah Try Macam macam cara untuk tambah income tapi tak menjadi?

Assalamualaikum dan Hi Semua….

Kalau PKP datang lagi… apa plan korang nak tambah income? Nak buat sesuatu atau nak meningge…

Nak meniaga bazar takut tak dibenarkan. Tapi jangan risau.. satu pintu tertutup.. mungkin satu tingkap terbuka luas.

Nak meniaga kena ada modal dan pengalaman. Kalau korang dah buntu tak tahu nak buat apa untuk tambah income.. Pak Syed ada satu idea iaitu jadi sub ejen insurans / takaful.

Eh.. Amenda tu.. meh tengok video ni sampai habis.. Pak Syed akan share kan dari A sampai Z.. macam mana nak buat duit dengan sub ejen insurans

modal dia cuma handphone dan internet. mudah bukan. kerja dari rumah pun boleh.

Pak Syed membuka peluang perniagaan kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi sub-agen insuran under Kurnia, Etiqa, Zurich, Lonpac, Prudential BSN Takaful.

Sekiranya anda seorang yang amanah dan meminati extra income, anda sangat dialu-alukan untuk menyertai kami.

Dengan prospek pasaran yang sangat luas disekeliling anda, kami percaya anda boleh mendapat extra income yang banyak dengan menjadi agen insuran under kami walaupun hanya dengan membuat secara part-time. Tak perlu ambik exam.

Apa Faedahnya Jadi Sub Ejen Insuran Ni?

-  Anda dapat komisyen sebanyak 5%  dari harga insuran bagi setiap case yang di issue.
- Anda tidak perlu ke JPJ untuk urusan roadtax, semuanya akan dilakukan oleh kami
- Anda tidak perlu menghantar roadtax kerana kami akan melakukan untuk anda
- Anda tranfer harga selepas komisyen. Tidak ada masalah kena tunggu hujung bulan untuk komisyen.
- Anda tidak perlu pening dengan  CPD Hour
- Takde target. Suka hati anda lah nak buat berapa. Biasanya RM50,000
- Anda tidak perlu mengambil peperiksaan ‘Pre Contract Examination for Insurance Agents‘ (PCEIA).
- Anda juga tidak memerlukan peperiksaan Takaful Basic Examination (TBE).
- Anda tidak perlu register dengan syarikat insuran/takaful am
- Tidak ada apa-apa bayaran  selain fee pendaftaran RM50. Fee ini cuma sekali seumur hidup.
- selepas disahkan pendaftaran anda terus boleh berbisnes.
- Sales support 24×7, kecuali waktu solat & tidur.

Cara Paling Mudah Menjana Pendapatan Pasif Di Malaysia JOM BUAT INCOME RIBU-RIBU Ini adalah website yang anda inginkan & pantas

Dengan teknik ini, anda mampu menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan mudah. Jangan pelik jika anda lihat duit saving anda mencecah 6 angka dalam tempoh setahun.

 
 
Dengan Melakukan Kerja Ini Anda Tidak Perlu:
✅ Tidak perlu mencari dan menaja sesiapa.
✅ Tidak perlu keluarkan modal.
✅ Tidak perlu simpan stok atau beli bahan.
✅ Tidak perlu beli sampul surat dan setem.
✅ Tidak perlu keluar pagi-pagi dengan tergesa-gesa.
✅ Tidak perlu pandai komputer.

Syarat Kelayakan:

  • 1. Individu berumur 18 tahun dan ke atas

  • 2. Individu warganegara Malaysia

  • 3. Ada talian Internet.

  • 4. Ada Komputer/Laptop atau Smartphone

 

YURAN/FI

Yuran pendaftaran adalah RM50  (sekali seumur hidup)

 

SOALAN LAZIM

S1. Apakah yang dimaksudkan dengan Sub Ejen Insurans?
  • Program Sub Ejen Insurans adalah sebuah program pemasaran di bawah agensi AlMuhaimin Group Top Consultancy & Services (No pendaftaran: 003117724-X) yang menggunakan konsep refer dan menikmati ganjaran wang tunai.

 

S2. Apakah syarat kelayakan untuk menyertai Program sub ejen insurans?
  • Terbuka kepada individu warganegara Malaysia
  • Berumur 18 tahun ke atas.
  • 3. Ada talian Internet.
  • 4. Ada Komputer/Laptop atau Smartphone

S3. Adakah Program Affiliate ini patuh syariah ?

  • Ada insuran yang patuh syariah seperti Etiqa Takaful, Takaful Malaysia dan PruBSN Takaful Berhad. dan ada juga insurans konvensional seperti Zurich, Kurnia, AmGeneral Insurance dan Prudential Assurance Malaysia Berhad. Terpulang kepada anda nak promote insuran yang mana satu.

S4. Berapakah nilai Ganjaran yang ditawarkan kepada sub ejen insurans?

Produk online kami terdiri daripada beberapa jenis produk  iaitu:

 

  • 1. Produk 1 = Motor Insurance / Takaful. Produk bagi pelanggan yang ingin memperbaharui insuran kereta secara online. Jumlah Komisen : 5%

  • 2. Produk 2 = Produk general insurance / takaful seperti travel insurance, home insurance, personal accident.

  • Jumlah Purata Komisen : 12.5%

  •  3. Produk 3 = Pelan insurans / takaful hayat (tak ambik exam) : 

  • Jumlah Komisen : RM50 sekali dapat

  • 3. Produk 4 = Pelan insurans / takaful hayat (ambik exam PCE. CEILI, TBE) : 

  • Jumlah Komisen : RM50* dapat setiap bulan x 12 bulan x 6 tahun secara pasif.

  •  
  • Contoh simulasi bagi komisyen bulanan:

  • Purata Premium insurans kereta /motosikal RM1,000 setiap kes x 3 kes sehari,

  • Potensi Pendapatan anda:

  • 3 kes X RM50 X 30 hari = RM1,000 X 5% x3 x 30 = RM4,500

  • Jumlah pendapatan anda= RM4,500 sebulan. WOW!!!

  • Purata premium insurans hospital medical card RM200 setiap hari 1 kes x 30 hari,

    • Potensi Pendapatan anda:

    • 1 kes X RM50 X 30 hari = Jumlah pendapatan anda= RM1,500 setiap bulan x 12 bulan x 6 tahun. WOW!!!

    •  

Komisen sebagai introducer:

  • Sekiranya anda membawa rakan untuk menjadi ejen, kami berikan ganjaran RM25 bagi setiap introducer (anda)

SOALAN LAZIM

S : Apa itu beza sub ejen dengan ejen?
  • Sub ejen ialah seseorang individu yang memperolehi komisyen bagi setiap jualan yang berlaku hasil dari aktiviti mereka mempromosikan sesuatu produk kepada orang ramai secara online. Bahasa mudahnya, refer atau share kepada kawan dan rakan rakan. Tak perlu ambik exam, tak de target jualan. Kalau tak achive target masih boleh kekal sebagai sub ejen dan tidak akan di terminate.
  • Manakala fulltime ejen adalah ejen professional yang mempunyai sijil professional yang sah seperti PCE, CEILI, TBE dan FIMM. Full time ejen wajib buat training 30 jam setahun dan ada target yang diset oleh company. Kalau tak achieve target mungkin akan diterminate oleh company insurance.
S : Bagaimana saya boleh menjana pendapatan sebagai sub ejen?
  • Sebagai sub ejen perlulah mempromosikan produk insurance seperti insurans kereta, moto, travel, fire, medical card, hibah
  • Anda akan memperolehi komisyen bagi setiap jualan yang berlaku hasil dari usaha promosi anda.
S : Berapa komisyen untuk sub ejen ?
  • Komisyen 5% sehingga 12.5% (bergantung kepada jenis produk) 
  • *Tertakluk kepada terma dan syarat
S. Bagaimana sub ejen  boleh dapat komisyen ?
  • Komisyen anda akan dibayar secara online transfer dalam masa 24jam.

S : Bagaimana saya ingin menjana lebih banyak income secara lebih serius??

Kami mempunyai skim yang menawarkan elaun dari RM2,000 hingga RM10,000 untuk mereka yang betul betul serius nak jadi fulltime agent. Tempat terhad kepada 10 orang sahaja. Call / whatsapp Pak Syed untuk info lanjut.

 

jana pendapatan tambahan pada bila bila masa dan dimana mana saja

%d bloggers like this: